.
.

Del av vår idé om en skön katamaranupplevelse är den goda maten. Efter att ha angjort hamn, säkrat båten och svalkat av oss med ett dopp, samlas vi runt en god måltid med svalkande dryck. Äter, dricker och umgås medan solen speglar sig i havet. Det är inte mycket som slår det!

Natur och äventyr blir man hungrig av! Maten är inspirerad av västkusten, givetvis, och havet har mycket att bjuda på.

På våra dagsturer spelar maten en stor roll. Boka ett riktigt fine-dining alternativ med topp-kock Ola Wallin och sommelier Mio Bloom. Eller välj Kittiwakes görgoda Västkustlunch, så klart inklusive äggost!

När du bokar din seglingsupplevelse går vi igenom matupplägget tillsammans med dig. Vi kan också fixa enklare lösningar som matiga wraps och hembakt fika för din dagssegling. Vid övernattning grillar vi gärna, snorklar efter tång att fritera eller drar upp en makrill.

Men det finns mer! Mio Bloom kan ordna vinprovning till den som önskar. Eller pröva en matlagningskurs med Ola där får du lära dig laga fantastiska rätter över öppen eld, som vi sedan äter tillsammans.

I så stor utsträckning som möjligt köper vi grönsaker, ägg, honung och kött från våra leverantörer på Tjörn och Orust. Hemmahamnen Skärhamn är också rätt ställe att inskaffa den färskaste fisken och de finaste räkorna. Midsommarsill och kaviar kommer från Klädesholmen. Smaka gärna på våra ’vilda’ tillbehör: picklad blåstång, trattkantarellsoppa och kirskålspesto kanske?


Katamaran

TRT 1200GT Performance crusier. 2008  

Längd: 12meter  

Bredd: 7,5 meter  

Djup: 0,9 meter sticksvärden uppe, 2 meter sticksvärden nere  

Masthöjd: 20 meter  

Vikt: 3500 kg (utan last)  

Motorer: 2 st. 20 hk Honda 4-takt. Nedfällbara utombordare.  

Designad i Norge, skroven är byggda på varv i Bulgarien och monterade i Sverige 2008.  

Båten har en stor, öppen och social sittbrunn med heltäckande kapell. Ratten är placerad i mitten av främre delen av sittbrunnen och alla linor är dragna till sittbrunnen för enkel hantering. Alla kan vara delaktiga.  

I styrbordsskrovet finner du en dusch och toalett, navigationsbord samt sjöställsgarderob. För om den finns en hytt med väl tilltagen dubbelkoj på 2x2 meter. Framför den ytterligare en hytt med plats för två. I babordsskrovet har vi en soffa akterut, en sjöställsgarderob och pentry i mitten. Bakom pentryt en dubbelkoj 180x200meter. Förut en hytt för två personer, identisk med den i det andra skrovet. Inredningen är funktionell, med tilltalande design och smarta egna lösningar. Inredningen liksom hela båten är byggd i viktbesparande sandwichmaterial av divinycell och polyester.